Materialen die gebruikt worden voor gevelbekleding

Gevelbekleding is een manier om een oude muur er in recordtijd er weer als een nieuwe muur uit te laten zien. Bovendien kan je gevel bepleisteren op deze manier ook combineren met het de buitenmuur isoleren. De werkwijze is zeer geliefd door de veelzijdigheid. Deze wordt veroorzaakt door de materialen die gebruikt worden voor gevelbekleding. Hierdoor kan je een gevel er op iedere mogelijke manier uit laten zien. Wanneer je fantasie het kan bedenken dan kan dit gerealiseerd worden op je gevel. Veel mensen denk dan direct aan dakwerker gezocht, maar er zijn diverse partijen die kunnen helpen.

Houten bekleding

houten gevelEen gevelbekledingsmateriaal waar veel mensen voor kiezen is hout. Dit kan massief hout zijn, maar ook multiplex of houtcomposiet. Het is zelfs mogelijk om kunststofhout te gebruiken. Deze laatste optie is eigenlijk kunststof maar dit wordt zo gevormd dat het er als hout uit komt te zien, professionals in Aartselaar helpen u daar natuurlijk bij. Met houten gevelbekleding krijgt je huis een uniek uiterlijk. De gevel kan er als een blokhut uit komen te zien. Er zijn ook meer moderne stijlen mogelijk met gevelbekleding van hout.

Metaalsoorten

Vrijwel alle soorten metaal kunnen ook gebruikt worden voor het bekleden van gevels. Hier zal je een unieke look mee creëren voor de gevel. Metalen als zink, koper en aluminium zorgen voor een luxe uitstraling. Dit komt wel met een zeker aankoopprijs want gevelbekleding van metaal is niet goedkoop. Zeker koper is een duur materiaal. Daarvoor krijg je wel een gevelbekleding terug met een zeer lange levensduur. De metalen kunnen vaak wel meer dan 100 jaar meegaan.

Steen en beton

Voor gevelbekleding wordt ook vaak steen of beton als materiaal gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan kleidakpannen. Deze zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de dakpannen op het dak van je huis. Met een kleine aanpassing kunnen deze ook prima als bekleding voor de gevel gebruikt worden. Gevelstenen is ook een populaire keuze. Deze stenen worden dan wel in de fabriek al in een patroon op een plaat gezet. Bij het bekleden van de gevel zullen de vakmensen dan alleen de plaat tegen de muur hoeven te zetten. Het is dus niet hetzelfde als een muur metselen.

About Author: